Persoonlijk advies?
Maak een gratis afspraak.
Wij zijn dag en nacht bereikbaar:
bel 06 - 22 418 277 of neem contact op.
Wij zijn dag en nacht bereikbaar:
bel 06 - 22 418 277 of neem contact op.
Je kunt in principe iedere uitvaartondernemer vragen om de uitvaart uit te voeren. De polis dekt alleen niet alle kosten, maar dat geldt ook als je wel voor Dela, Yarden of Monuta kiest. Ook dan dekt de polis niet alle kosten.
Een crematie is meestal goedkoper dan begraven. Bij begraven komen er namelijk ook nog grafkosten bij. Deze kunnen variëren per gemeente van € 3500 tot € 6500 voor een dubbel graf voor 20 jaar.
Een gedenkteken wordt vaak bij een graf geplaatst ter herinnering aan de overleden persoon.
Grafrechten geven recht op een graf voor een bepaalde periode. De kosten van grafrechten verschillen per begraafplaats.
Balsemen is een manier om het lichaam langer te conserveren. De overledene kan zo langer worden opgebaard en er is meer tijd om afscheid te nemen. Ook is bij thuisopbaring geen koeling nodig als het lichaam gebalsemd is.
Een eigen graf wordt ook wel familiegraf genoemd. Hierin is plaats voor twee personen. Eigen graven worden verhuurd voor een periode van minimaal twintig jaar. Na deze periode kan dit meestal verlengd worden.
Een algemeen graf wordt verhuurd voor maximaal 10 jaar, dit termijn kan niet verlengd worden. Hier wordt soms voor gekozen als de hoogte van de grafkosten een probleem vormen.
Bij euthanasie wordt het leven van een patiënt op een waardige manier beëindigd op verzoek van de patiënt. Dit gebeurt door het toedienen van medicijnen. Volgens de Nederlandse wet mag euthanasie plaatsvinden bij uitzichtloos en ondraaglijk lijden.
Een verklaring van erfrecht wordt opgesteld door een notaris. Hierin staat wie de erfgenamen zijn en ook voor welk deel van de erfenis zij in aanmerking komen.
Begraven en cremeren kan wel op zaterdag, niet op zondag. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden.
Dat is zeker mogelijk. Een thuisopbaring heeft als voordeel dat je naar je dierbare kunt gaan wanneer jij dat wilt. Bij een thuisopbaring maken we gebruik van koeling, bij voorkeur matraskoeling.
Je kunt er ook voor kiezen om de overledene op te baren in bed. We gebruiken dan een bedkoeling.
Thanatopraxie is een lichte balseming van de overledene. Het heeft onder andere de volgende voordelen:
Bij een eigen graf (familiegraaf) kun je kiezen tussen enkel graf of dubbel graf. Meestal huur je dit voor 20 jaar. Na deze periode kun je de huur verlengen, telkens met 10 jaar.
Op een natuurbegraafplaats kun je vaak zelf een plekje kiezen om begraven te worden. Je wordt dan begraven op de heide of in het bos. Je wordt eigenaar van de grond en krijgt dus niet te maken met verlenging van grafrechten na 20 jaar. Eeuwige grafrust is gegarandeerd.
Het Keurmerk uitvaartzorg stelt de volgende eisen aan uitvaartondernemers:
Diegene die de opdracht geeft en daarvoor ook de opdracht tekent moet ook de factuur voldoen.
Wij adviseren altijd een kist van hout te nemen. De bomen worden speciaal voor dit doel gekweekt en voor elke kist wordt een boom teruggeplaatst. Er zijn diverse houtsoorten mogelijk, zoals populieren, naaldhout, eikenhout. Je kunt ook kiezen voor een kist van riet of bamboe. Een kist van spaanplaat raden wij af in verband met de slechte kwaliteit. Sommige crematoria stellen specifieke eisen aan de kist. Vraag hier gerust naar.
Het is toegestaan om te kiezen voor een opbaarplank met lijkwade. De overledene ligt dan op de opbaarplank, toegedekt met of gewikkeld in een lijkwade. Dit kan een eigen, persoonlijk doek zijn (bijvoorbeeld een sprei of wandkleed), maar je kunt een lijkwade ook kopen.
Tegenwoordig mag je de as van de overledene bijna overal uitstrooien. Soms heb je wel toestemming nodig van de grondeigenaar. Dit kan bijvoorbeeld ook Rijkswaterstaat of Staatsbosbeheer zijn.
Het uitstrooien van de as op zee is toegestaan. Er zijn verschillende rederijen die deze mogelijkheid aanbieden.
Met een wilsbeschikking maak je duidelijk hoe je uitvaart moet verlopen en om je wensen kenbaar te maken. Door middel van het invullen van een vragenlijst komen alle aspecten aan de orde. Vraag ons naar een voorbeeld.
In theorie is dit mogelijk, maar in de praktijk is dat erg lastig. Crematoria nemen bijvoorbeeld geen opdrachten aan van particulieren en dan moet je alsnog een uitvaartondernemer inschakelen.
Uitvaartverzorging Trudus & Lidia van der Plaat
Een kleinschalige uitvaartonderneming met een unieke, deskundige, persoonlijke en betrokken benadering. Je kunt bij ons terecht voor uitvaartzorg o.a. in en om Geldermalsen, Tiel, Culemborg, Beesd, Leerdam, Tricht, Waardenburg, Haaften, Wadenoijen, Est, Meteren en Deil.
Contactgegevens
Rodenburgstraat 16, 4196 HT Tricht
T.: 0345 - 68 11 51
M.: 06 - 22 418 277
E.: info@tvanderplaatuitvaart.nl