T. 0345 68 11 51

M. 06 22 418 277

24/7 persoonlijk bereikbaar

Uitvaartverzorging Trudus & Lidia van der Plaat Geldermalsen - de Linge - begraven.jpg.jpg

Persoonlijk advies?

Maak een gratis afspraak.

Uitvaartverzorging Trudus & Lidia van der Plaat Geldermalsen - bloesem - uitvaart.jpg

Wij zijn dag en nacht bereikbaar: 

bel 06 - 22 418 277 of neem contact op.

Uitvaartverzorging Trudus & Lidia van der Plaat Geldermalsen - weiland en de Linge - cremeren.jpg.jpg

Wij zijn dag en nacht bereikbaar: 

bel 06 - 22 418 277 of neem contact op.

Resomeren

Wat is resomeren?

Het is tegenwoordig ook mogelijk om te kiezen voor resomeren naast begraven of cremeren. Maar wat is resomeren nou eigenlijk?

Resomeren, ofwel alkalische hydrolyse, is een chemisch proces waarbij het lichaam van een overledene wordt ontbonden in een stalen drukvat. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een stof met een hoge pH-waarde, meestal kaliumhydroxide, opgelost in heet water. Hiermee is er een alternatief gecreëerd voor wie niet begraven of gecremeerd wilt worden.

Hoe werkt resomeren?

Een uitvaart waarbij wordt gekozen voor resomeren is in beginsel niet anders dan een andere uitvaart. Het verschil zit hem in de laatste stap: in plaats van dat het lichaam wordt begraven of gecremeerd, wordt bij resomeren het lichaam ontbonden door middel van alkalische hydrolyse.

“Mijn vrouw en ik twijfelden over wat wij zouden willen als onze tijd zou komen. Omdat we hier niet uitkwamen, financieel niet, maar ook niet qua gevoel, besloten wij Uitvaartonderneming Trudus van der Plaat uit te nodigen. Samen met hem hebben we onder andere de kosten doorgesproken van zowel een begrafenis als een crematie. Onze keus voor cremeren hebben wij uiteindelijk toch gemaakt op basis van onze financiën.”

Over ons

"Een uitvaart zoals jij wenst." Daar staan Trudus en Lidia voor. Samen zorgen zij ervoor dat elk afscheid persoonlijk én bijzonder is.


Meer over ons

Uitvaart

Samen bespreken we de wensen voor de uitvaart. Hier nemen wij graag de tijd voor zodat hier rustig over nagedacht kan worden.


Lees meer

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn dag en nacht bereikbaar op 06 - 22 418 277 of mail ons: info@tvanderplaatuitvaart.nl.


Neem contact op